У харьковчан будут электронные рецепты и онлайн-данные анализов

-
15:30
141
У харьковчан будут электронные рецепты и онлайн-данные анализов
Запустить сервис электронных рецептов планируют в Харькове до конца 2020 года.

Об этом сегодня, 17 июня, в Харьковском пресс-клубе сообщил заместитель городского головы по вопросам цифровой трансформации Олег Дробот.

По его словам, такой сервис упростит приобретение лекарственных препаратов. «Врач не будет писать неразборчивым почерком, что надо купить. Онлайн-рецепт позволит выбрать ближайшую аптеку, где препарат дешевле, забронировать его и гарантированно получить», - отметил вице-мэр.

Также он сообщил, что в персональном кабинете на портале «Helsi.mi» можно будет не только выбрать врача, но и оставить отзыв о его работе. Харьковчане будут иметь доступ к единой медицинской карте, которая полностью заменит бумажную, а также всегда будут иметь под рукой результаты анализов и исследований. Данные будут загружаться в персональный кабинет.

«Всегда можно будет посмотреть, когда в последний раз делал флюорографию, а не вспоминать», - отметил Олег Дробот.

Заместитель городского головы напомнил, что систему «Helsi.mi» запустили в Харькове в марте. Новый портал объединил все больницы, предоставил горожанам возможность создавать персональные медицинские кабинеты и записываться к врачам онлайн. Этой услугой уже пользуются около 10% харьковчан.

Кроме того, в городских больницах планируют установить бесплатные точки Wi-Fi, которые нужны врачам и пациентам. А для того, чтобы горожанам было легче воспринимать нововведения, в Харькове проводят масштабную разъяснительную работу.

«Конечно, переход к новой системе тяжелый. Снимаем видео, предоставляем много информации в интернете, оффлайн и на телевидении, чтобы люди поняли, как пользоваться новыми услугами», - сообщил заместитель городского головы.

Олег Дробот напомнил, что на ближайшей сессии горсовета планируется принять Концепцию развития цифровой грамотности жителей города Харькова, в рамках которой будут обучать горожан пользоваться онлайн-сервисами.

Харків’яни матимуть електронні рецепти та онлайн-дані аналізів

Запустити сервіс електронних рецептів планують у Харкові до кінця 2020 року.

Про це сьогодні, 17 червня, на прес-конференції у Харківському прес-клубі повідомив заступник міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот.

За його словам, це спрощить придбання лікарських препаратів.

«Лікар не буде нерозбірливим почерком писати, що треба купити. Рецепт надасть можливість обрати найближчу аптеку, де препарат дешевше, можна буде його забронювати та гарантовано отримати», - зазначив віце-мер.

Він повідомив, що також у персональному кабінеті на порталі «Helsi mi» можна буде не тільки обрати лікаря, а й залишити відгук про його роботу. Харків’яни матимуть доступ до єдиної медичної карти, яка повністю замінить паперову, а також завжди зможуть передевитися результати аналізів та досліджень.

За його словами, вони будуть загружатися до персонального кабінету.

«Ти завжди зможеш подивитися, коли в останній раз робив флюорографію, а не згадувати», - сказав Олег Дробот.

Заступник міського голови нагадав, що систему «Helsi mi» запустили у Харкові в березні. Новий портал об’єднав всі лікарні, надав городянам змогу створювати персональні медичні кабінети та записуватися до лікарів онлайн (послугою користується близько 10% харків’ян).

Крім того, за його словам в міських лікарнях планують встановлювати безкоштовні точки WI-FI, який потрібен лікарям і пацієнтам. А для того, щоб городянам було легше сприймати нововведення, у Харкові проводять масштабну роз’яснювальну роботу.

«Звичйно, перехід до нової системи - важкий. Знімаємо відео, надаємо багато інформації в інтернеті, офлайні та на телебаченні, щоб люди зрозуміли, як користуватися новими послугами», - повідомив заступник міського голови.

Він нагадав, що на найближчий сесії міськради планується ухвалити концепцію розвитку цифрової грамотності жителів міста Харкова, щоб навчити городян користуватися онлайн-сервісами.


Источник: Харьковский горсовет
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 9 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 10 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 10 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 13 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 15 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 16 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 21 день тому