На Харківщині триває евакуація цивільного населення з Купʼянщини та Борівського напрямку

-
10:30
25
На Харківщині триває евакуація цивільного населення з Купʼянщини та Борівського напрямку

За добу до одного з логістичних центрів приїхали майже 245 людей, з них 29 - діти. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Обов’язкова евакуація з окремих населених пунктів Куп’янської міської тергромади триває в посиленому режимі. Внаслідок загострення безпекової ситуації і з Борівського напрямку продовжується евакуація родин з дітьми. Загалом з визначених населених пунктів планують перемістити близько 10 тисяч людей. В координації з Харківською ОВА працюють правоохоронці, рятувальники та 17 волонтерських організацій. Евакуйованих доправляють до транзитних пунктів у більш безпечні райони області.

«Ми завчасно створили резерв в місцях компактного розташування, аби забезпечити охочих тимчасовим житлом на території Харківської області. Водночас, працюємо в координації з «Укрзалізницею», щоб забезпечити транспортом людей, які забажають евакуюватися в інші регіони держави. Окрема вдячність міжнародним партнерам за участь в процесі евакуації та підтримці евакуйованих з прифронтових населених пунктів. Звертаюсь до жителів тих населених пунктів, де вже оголошена обов’язкова евакуація: збережіть своє життя та здоров‘я! Ворог підступно та безупинно завдає ударів», - зазначив Олег Синєгубов.

В транзитних пунктах евакуйованих забезпечують усім необхідним – грошовою підтримкою від міжнародних благодійних фондів, юридичним та соціально-психологічним супроводом, надають теплі речі, продуктові і гігієнічні набори, ліки, гаряче харчування тощо.

«Наразі допомагаємо в системі розселення людей, а в одному з транзитних пунктів працює 8 благодійних організацій, які надають допомогу різного спектру. Також реєструємо евакуйованих з числа маломобільних людей. Якщо люди евакуювалися власним транспортом, вони все одно можуть звернутися по допомогу до транзитного центру», - зазначив голова БО «Координаційний гуманітарний центр» у Харківській області Євген Коляда.

Охочі евакуюватися можуть звертатися за номером «гарячої лінії»: 0 800 33 92 91.

ХОДА

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

Поліція притягнула до відповідальності харків'янина за домашнє насильство щодо літньої матері
56-річний мешканець Шевченківського району в стані алкогольного сп'яніння агресивно поводився та погрожував 80-річній матері.
Харьковчанин 2 години тому
На Харківщині триває евакуація цивільного населення з Купʼянщини та Борівського напрямку
​За добу до одного з логістичних центрів приїхали майже 245 людей, з них 29 - діти.
Харьковчанин 2 години тому
Юні самбісти Харківщини здобули медалі чемпіонату світу
​На чемпіонаті світу серед юнаків, кадетів та юніорів, який відбувся на Кіпрі, спортсмени Харківської області вибороли 1 золоту, 2 срібні та 1 бронзов
Харьковчанин 17 годин тому
Фехтувальник з Харківщини Роман Свічкар виборов срібну медаль міжнародного турніру
Турнір серії Satellite FIE з фехтування на шпагах відбувся у Хорватії 12 та 13 жовтня. Участь у змаганнях взяли майже 90 фехтувальників з 21 країни.
Харьковчанин 1 день тому
Харків'янка здобула «бронзу» на чемпіонаті світу з карате
​В італійській Венеції відбувся чемпіонат світу з карате серед кадетів, юніорів та спортсменів U21, призеркою яких стала вихованка харківського клубу
Харьковчанин 2 дні тому
Трамваї №16,16А та 27 тимчасово змінять маршрути
Рух трамваїв на вул. Академіка Павлова, на ділянці від вул. Нескорених до пров. Салтівського, буде припинений з 10:00 до 15:00 16-18 жовтня.
Харьковчанин 2 дні тому
Спортсмени Харківської області стали переможцями Світової серії з пляжної боротьби
​У Хорватії відбувся заключний п'ятий етап Світової серії з пляжної боротьби.
Харьковчанин 3 дні тому
Харківські ветерани перемогли на світовій спортивній арені
​З 11 по 13 жовтня в столиці Іспанії, Мадриді, відбулися міжнародні спортивні змагання «Strong Spirit's Games» в межах фестивалю &laq
Харьковчанин 3 дні тому
У Харкові за тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 930 осіб
​У Харкові на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції з 3 по 9 жовтня захворіла 931 особа.
Харьковчанин 3 дні тому