Продовжив злочинну діяльність за ґратами: в онлайн-шахрайстві правоохоронці викрили в’язня Харківського слідчого ізолятора

-
13:40
81
Продовжив злочинну діяльність за ґратами: в онлайн-шахрайстві правоохоронці викрили в’язня Харківського слідчого ізолятора

Організатор угруповання, яке ошукало понад 30 потерпілих, знову долучився до старої схеми заробітку.

Поновлення злочинної діяльності шахрая викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області спільно з працівниками оперативного відділу Харківського СІЗО та слідчим управлінням обласної поліції.

27- річний зловмисник перебував у слідчому ізоляторі за вчинення шахрайств, як організатор злочинної групи. Члени угруповання ошукували громадян шляхом онлайн-фішингу. Знаходили потерпілих на популярному торговельному онлайн-майданчику. В месенджерах надсилали продавцям товару фішингові посилання на сервіс доставки, що містили пропозицію отримати кошти за проданий товар. Після введення потерпілим реквізитів своєї банківської карти, зловмисники отримували доступ до його коштів.

Членам шахрайського угруповання було повідомлено про підозру, обвинувальний акт направлено до суду. Чекаючи на вирок суду, зловмисник спробував поновити злочинну діяльність за аналогічною схемою шахрайства та встиг ошукати двох потерпілих. Працівники Харківського СІЗО та кіберполіцейські оперативно припинили діяльність зловмисника.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 8 років.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 9 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 10 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 10 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 14 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 15 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 16 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 21 день тому