На Харківщину передали дві пожежні машини та три авто екстреної медичної допомоги

-
18:00
111

На Харківщину передали дві пожежні машини та три авто екстреної медичної допомоги

Управління ДСНС та обласний центр екстреної медичної допомоги отримали нові автомобілі від асоціації українців Люксембургу LUkraine asbl.

Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам зазначив, що у межах цієї допомоги загалом в Україну планують привезти 112 автомобілів.

«Завдяки зусиллям обладміністрації та волонтерам ми змогли отримати три «швидкі» та дві пожежні машини. Ці автівки дійсно рятуватимуть мешканців Харкова та всієї області. Дуже приємно напередодні Нового року отримувати таку допомогу», - зазначив Михайло Харнам.

Частина швидких була надана CGDIS та Міністерством внутрішніх справ Люксембургу. Інші автомобілі були закуплені на кошти спонсорів та партнерів. Зокрема, щоб зібрати гроші на ці автівки, волонтери виставили у середмісті Люксембурга обстріляну машину швидкої допомоги та пожежну машину, що підірвалася на міні. За словами організаторів, надалі ці авто планують розмістити перед Європарламентом, а згодом - в Гаазі.

«З Люксембургу до України приїхала перша колона з 16 рятувальними автомобілями для України. Це перша партія автомобілів, закуплених та переданих асосіацією українців Люксембургу LUkraine asbl у межах глобальної кампанії зі збору коштів UKRAINE IS CALLING», - розповів голова Асоціації українців Люксембургу LUkraine asbl Микола Жаров.

Як зазначив начальник Головного управління ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, автівки, які вони отримали, мають 30 м висоти підйому.

«Тепер ми маємо ще два колінчатих автопідіймача, які будуть нести бойове чергування в місті Харків. Це сучасна техніка, яка допоможе оперативно виконувати свої завдання за призначенням: гасіння пожеж, рятування людей та інше. За час повномасштабного вторгнення рф у нас значно постраждала техніка та пожежні депо, особливо на деокупованих територіях. Тому нам дуже потрібне нове обладнання», - сказав Олександр Волобуєв.

Окрім цього, сьогодні Міжнародний штаб допомоги українцям передав гуманітарний вантаж, серед якого - продуктові набори, військові та медичні бронежилети, а також дизельне паливо.

«Машини абсолютно відповідають всім стандартам. Дійсно завдяки МОЗ, Харківській ОВА та волонтерам наш регіон залишається забезпеченим автівками. Адже внаслідок військової агресії рф у нас багато авто пошкоджено і постійно потрібно оновлювати автопарк», - додав директор Центру екстреної медицини та медицини катастроф Віктор Забашта.

Источник: ХОГА

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 3 дні тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 4 дні тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 4 дні тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 7 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 9 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 10 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 10 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 10 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 15 днів тому