На деокупованих територіях Харківщини вже почали навчати школярів

-
18:40
140

На деокупованих територіях Харківщини вже почали навчати школярів

У жовтні розпочали навчання деякі школи звільнених громад Чугуївського району.

Про це повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Олексій Литвинов.

За його словами, на більшій частині деокупованих територій області ситуація залишається складною, деякі населені пункти потрапляють під обстріли окупанта. У більшості населених пунктах ще триває відновлення електропостачання, люди не мають доступу до інтернету.

Для того, щоб зібрати дані про учнів і вчителів, які залишилися в деокупованих громадах, фахівці відділів освіти в деяких селах проводять подворові обходи. За оперативною інформацією, там перебуває більше 2500 учнів та 500 вчителів.

«Наше головне завдання, і на цьому акцентує начальник ХОВА, в першу чергу налагодити питання виплати заробітних плат для вчителів, над чим ми постійно працюємо. Ми повинні охопити максимум учнівського контингенту, щоб жодна дитина не залишилась без освіти, не втратила цей рік, щоб максимально були захищені інтереси кожної дитини, кожного вчителя», - сказав Олексій Литвинов.

Як підкреслив директор Департаменту, після відновлення діяльності органів влади, одразу ж на цих територіях почнуть працювати й органи управління освіти територіальних громад, які відновлять освітню мережу та залучатимуть вчителів до проведення дистанційних занять.


Источник: ХОГА

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 9 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 10 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 10 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 13 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 15 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 16 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 21 день тому