Харьковская область получила 6 тысяч доз вакцины Janssen

-
12:15
133

Харьковская область получила 6 тысяч доз вакцины Janssen

Всего Детский фонд ООН (ЮНИСЕФ) в рамках международной инициативы COVAX доставил в Украину 100 000 доз векторной вакцины Janssen от COVID-19.

Вакцина распределена и доставлена в 21 область и город Киев. По данным Департамента здравоохранения ХОВА, Харьковщина получила 6 тысяч доз вакцины Janssen (Jcovden).

«Бустерную дозу вакциной Janssen можно делать после всех вакцин, в том числе CoronaVac. Минимальный срок после введения второй дозы - 90 дней, максимальный - 270», - отметили в Департаменте.

Список пунктов и центров вакцинации от COVID-19 смотрите по ссылке.

В Минздраве напомнили, что с начала полномасштабного вторжения России Украина получает вакцины от коронавирусной болезни только бесплатно в рамках COVAX - международной инициативы, которая способствует доступу к эффективным и безопасным вакцинам от COVID-19 для всех стран. Поставки от имени инициативы продолжатся, чтобы защитить как можно больше людей в Украине от коронавирусной болезни.

«ВОЗ в Украине научила более 100 медицинских работников и тренеров из всех регионов для проведения дальнейших каскадных тренингов по использованию указанной вакцины», - сообщают в Министерстве.

Справка. Janssen - это векторная вакцина, разработанная фирмой Janssen, которой владеет компания Johnson&Johnson. Имеет торговое название Jcovden. Вакцина содержит обезвреженный аденовирус человека, в который вмонтирована ДНК, кодирующая шиповидный белок вируса SARS-CoV-2. Нуждается в температуре хранения от +2 до +8 С. Предназначена она для людей в возрасте от 18 лет. В Украине для первоначального курса вакцинации вводят одну дозу.

Источник: ХОГА

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 9 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 10 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 10 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 13 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 15 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 16 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 21 день тому