В Раде предлагают запретить во время войны изымать у граждан единственное жилье и автомобиль

-
20:10
147

В Раде предлагают запретить во время войны изымать у граждан единственное жилье и автомобиль

В Верховной раде зарегистрирован законопроект о защите имущества граждан в условиях военного или чрезвычайного положения. Проектом предлагается запретить забирать у граждан на нужды ВСУ единственное жилье или автомобиль.

Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на проект закона № 7377.

Как отмечают авторы проекта, важно не допустить ситуаций, когда определенные чиновники, прикрываясь нуждами военного положения, могут изымать у простых людей последнее жилье или единственное транспортное средство, в то время как на нужды фронта справедливее изымать имущество, прежде всего, в тех, кто имеют существенное имущество, и для которых изъятие не играет такую критичную роль.

Согласно проекту, принудительному отчуждению не подлежат жилые помещения в пределах санитарной нормы из расчета 21 квадратного метра общей площади на каждого зарегистрированного или проживающего по соответствующему адресу и дополнительно 10 квадратных метров на семью.

Кроме того не подлежат отчуждению транспортные средства из расчета одного транспортного средства на гражданина (или семью), или транспортных средств, используемых для официально оформленной предпринимательской деятельности, или которые используются для перевозки гуманитарной помощи.

Ограничения не касаются случаев, когда зафиксировано и доказано, что владелец/водитель осуществлял управление транспортным средством в состоянии алкогольного, наркотического или иного опьянения.

Напомним, в Верховной Раде зарегистрирован законопроект о первоочередном выполнении военно-транспортной обязанности чиновниками высокого ранга. Машины, которые госслужащие оставили возле вокзалов, аэропортов, дорог, убегая за границу от войны, предлагают отправлять на нужды Вооруженных сил Украины.

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

Графік погодинних відключень розширено з урахуванням нічних годин
Додаткові відключення потрібні для виконання аварійно-відновлювальних робіт в Об'єднаній енергетичній системі.
Харьковчанин 16 годин тому
Харківському тролейбусу виповнилося 85 років
​Рівно 85 років тому, 1 травня 1939 року, в Харкові була відкрита перша тролейбусна лінія завдовжки 6,6 км.
Харьковчанин 18 годин тому
Плавці з Харківщини вибороли почесні нагороди на чемпіонаті Європи
​Чемпіонат Європи з пара плавання серед осіб з порушеннями зору та ураженням опорно-рухового апарату відбувся у Португалії.
Харьковчанин 18 годин тому
Борці Харківщини здобули перемоги на чемпіонаті України
​У місті Тячів Закарпатської області відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед спортсменів до 20-ти років, на якому харківські борці
Харьковчанин 2 дні тому
Олег Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 29 квітня
Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане та інші.
Харьковчанин 2 дні тому
У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 14 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 15 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 15 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 18 днів тому