В селе Нагорное Зачепиловского района появятся экологичные и экономные очистные сооружения

-
10:12
430
В селе Нагорное Зачепиловского района появятся экологичные и экономные очистные сооружения

На реализацию проекта выделено 1,3 млн грн из областного бюджета. Работы стартуют после завершения тендерных процедур и будут длиться около 4 месяцев.

Об этом сообщил заместитель председателя ХОГА Евгений Шахненко во время рабочей поездки в Зачепиловский район 16 марта.

В сельсовете Нагорного сообщили, что ситуация с канализационными стоками в селе критическая. Строительство модульных очистных сооружений позволит очищать стоки, поступающие от двух многоэтажных домов, в которых проживают 146 человек.

«Модульные очистные сооружения МОС-15 способны принимать от 15 до 150 куб. м стоков в сутки. Они требуют минимального расхода электроэнергии, а качество очистки воды - высокое и гарантирует безопасный сброс в речку (выдерживается контроль более чем по 20 параметрам)», - отметили представители коммунальных служб Зачепиловского района.

Евгений Шахненко поручил представителям местной РГА также разработать документацию для применения аналогичной технологии очистки и в других проблемных населенных пунктах района.

«Еще 4 дома в Кочетовке также нуждаются в очистных сооружениях, готовьте проекты, а мы будем планировать выделение средств для строительства очистных сооружений из областного бюджета», - сказал Евгений Шахненко.


Источник: ХОГА
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 6 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 7 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 8 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 11 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 12 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 13 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 13 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 13 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 18 днів тому