Ужесточение карантина в «желтой зоне»: адвокат разъяснил постановление Кабмина

-
12:20
129

Ужесточение карантина в «желтой зоне»: адвокат разъяснил постановление Кабмина

После ужесточение карантина в «желтой зоне», в первую очередь, ответственность за соблюдение всех норм теперь ложится на администраторов заведений сферы услуг.

Об этом в комментарии ГолосUA сообщил адвокат Ростислав Кравец.

«В соответствии с постановлением Кабмина можно сделать вывод, что оно нарушает права граждан. Исходя из пресс- релиза постановления Кабмина, в первую очередь ответственность ложится на администраторов заведений сферы услуг. Именно они в кафе, ресторанах, кинотеатрах должны проверять наличие программы «Дия» в телефоне и сертификата о вакцинации или же ПЦР- теста. Однако на сегодняшний момент еще нет точной информации, как правильно сформулирован этот правовой акт. Пока не понятно, будут ли действовать эти же требования в общественном транспорте», – сказал Р. Кравец.

Адвокат отметил, что принуждение использовать всех программное обеспечение «Дия», а также приобретение смартфона ведет к дискриминации по имущественному признаку.

«Подобные действия Кабмина являются незаконными, как и незаконным является принуждение граждан к вакцинации для получения соответствующих услуг, которые им и так положены», – резюмировал Р. Кравец.

Напомним, в Украине изменили правила адаптивного карантина. Теперь в “желтом” уровне эпидемической опасности для работы в карантинных ограничениях необходимо будет иметь либо одну дозу вакцинации, или отрицательный ПЦР-тест.

Екатерина Красовская
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 6 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 7 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 7 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 10 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 12 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 13 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 13 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 13 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 18 днів тому