В Украине выплаты на ребенка планируют увеличить до 150 тысяч

-
08:40
108

В Украине выплаты на ребенка планируют увеличить до 150 тысяч

Украина стала на шаг ближе к тому, чтобы увеличить выплаты по рождению ребенка. Депутатские инициативы по этому поводу изучил профильный комитет Рады.

В парламенте сообщили, что из трех законопроектов был выбран один, и он будет рекомендован к голосованию в зале.

В сессионный зал будет вынесен законопроект 5585−1, где авторами указаны более полусотни депутатов. Предлагается отказаться от единого размера помощи и вновь установить градацию: 50 тыс. грн за первого ребенка, 100 тыс. грн - за второго, 150 тыс. грн - за третьего и последующих.

Депутаты уже подсчитали, что если в Украине в 2022 году родятся 276 тыс. детей, то с новыми правилами в бюджете нужно будет заложить вдвое большую сумму - не нынешние 11,4 млрд гривен, а 23,6 млрд. грн.

Комитет Рады отклонил другие варианты проектов о помощи молодым родителям. Завернули инициативу о привязке помощи на ребенка к прожиточному минимуму. Также не нашло поддержки предложение увеличить отпуск в связи с родами и повысить пособие по беременности и родам.

Напомним, Министерство социальной политики подготовило проект закона “О государственной помощи семьям с детьми” об увеличении размера пособия при рождении ребенка.

ГолосUA

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 7 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 8 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 9 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 12 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 14 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 14 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 14 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 15 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 19 днів тому