Минцифры объявляет дополнительный этап подачи заявок на получение интернет-субвенции

-
01:05
131
Минцифры объявляет дополнительный этап подачи заявок на получение интернет-субвенции

Они будут профинансированы за счет средств нераспределенного бюджета (16,2 млн грн) и возможных остатков средств, которые не будут использованы громадами в пределах текущих закупок.

Подать заявку можно до 10 сентября. Это позволит принять участие в программе громадам, которые не успели сделать это в июне или подали заявки с ошибками.

Главное условие участия в проекте - это отсутствие в селе оптических сетей. Подать заявку на участие можно в «Дії»: https://diia.gov.ua/internet-subvenciya. После заполнения формы голове громады останется только внести свои контактные данные и подписать заявку с помощью электронной подписи. Подробная видеоинструкция, как это сделать, - здесь.

По информации Министерства цифровой трансформации, для развития сети оптического интернета 670 территориальных громад получили более 483 млн гривень. Сегодня уже 510 громад объявили тендеры, а 112 - завершили проведение закупок. Сейчас провайдеры активно строят сети для подключения сел. Отслеживать все тендеры и подробную информацию о каждой закупке можно будет вполне прозрачно с помощью онлайн-дашборда.

«Благодаря интернет-субвенции к оптическому интернету будут подключены более 6 тыс. соцобъектов в 3 тыс. селах. Проект будет иметь значительный социальный эффект, ведь благодаря ему уже в этом году более миллиона украинцев получат возможность впервые подключиться к оптическому интернету. Это поможет обеспечить равный доступ и возможности для каждого украинца», - подчеркивают в Минцифры.


Источник: ХОГА
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 9 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 10 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 10 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 13 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 15 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 16 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 16 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 21 день тому