Украинцам пересчитали пенсии: кого коснулось повышение

-
10:35
127

Украинцам пересчитали пенсии: кого коснулось повышение

Отталкиваясь от повышения прожиточного минимума для нетрудоспособных лиц, с 1 июля происходит перерасчет пенсий. Так, размер минимальной пенсии составит 1854 гривен, что на 85 гривен больше, максимальные выплаты (равняются десяти минимальным пенсиям по возрасту) вырастут на 850 гривен – до 18 540 гривен. До 1 июля максимальная пенсия была в размере 17690 гривен.

Об этом сообщает «Українські новини».

Для украинцев возрастом 75+ ежемесячные выплаты с надбавкой до 400 гривен до достижения 80-летнего возраста переносятся с июля на октябрь.

Минимальные выплаты повышаются для лиц с инвалидностью из-за войны. Для первой группы размер составит 650% прожиточного минимума, для второй – 525%, для третьей – 360%.

Для участников боевых действий минимальные выплаты составят 165% от прожиточного минимума, повышение будет на 140 гривен.

Выплаты лицам, получившим инвалидность вследствие Чернобыльской катастрофы, также вырастут. В зависимости от группы инвалидности повышение для ликвидаторов составит от 225 до 285% от прожиточного минимума. Таким образом, лица с первой группой получат на 242 гривен больше, с третьей – на 191 гривну больше.

Ежемесячную доплату в размере 100 гривен получат пенсионеры, вышедшие на заслуженный отдых в 2019–2020 годах. Доплата установлена из-за того, что такие пенсионеры не подпадают под плановую ежегодную индексацию.

Мужчины с более 35 годами стажа могут получить прибавку к пенсии в размере 1% прожиточного минимума за каждые дополнительные 12 месяцев. После 1 июля это составит 18,54 гривны. Для женщин действуют такие же правила, только стажа должно быть 30 лет.

Как сообщалось ранее, Пенсионный фонд Украины (ПФУ) анонсировал несколько видов перерасчета пенсий до конца 2021 года.

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Харкові відновлять низку будинків
​Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 17 квітня, затвердив перелік об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, які пот
Харьковчанин 7 днів тому
У середу в деяких районах Харкова буде відсутнє водопостачання
​Як повідомили в КП «Харківводоканал», з 9:00 до 18:00 17 квітня буде припинене водопостачання в частині будинків у Немишлянському та Слоб
Харьковчанин 8 днів тому
У Харкові відновлюють рух електротранспорту
​Фахівці відновлюють рух тролейбусів і трамваїв у місті Харкові. Сьогодні, 16 квітня, на лінії вийшли тролейбуси № 12, 18 і трамваї №16 та 16А.
Харьковчанин 9 днів тому
Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 13 квітня
Минулої доби російські окупанти із застосуванням артилерії та мінометів обстріляли щонайменш 20 населених пунктів Харківської області.
Харьковчанин 12 днів тому
На Харківщині діють мережеві обмеження електроенергії через масовані ракетні удари рф – Олег Синєгубов
​Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону «Єдині новини».
Харьковчанин 14 днів тому
Ігор Терехов: Проблема мінної безпеки залишається актуальною для міста
​Питання очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів розглянули сьогодні, 10 квітня, на засіданні Регіонального офісу міжна
Харьковчанин 14 днів тому
На перехресті вулиць Раєвської та Миколи Манойла заборонений рух транспорту
​Рух транспорту на перехресті вул. Раєвської - вул. Миколи Манойла заборонений до 19 квітня.
Харьковчанин 14 днів тому
Харківський дзюдоїст переміг на етапі кадетського Кубка Європи
Спортивное мероприятие состоялось 6 и 7 апреля в Чехии. Участие в соревнованиях приняли 580 спортсменов до 18 лет. 32 стран.
Харьковчанин 15 днів тому
Харківські фехтувальники перемогли на чемпіонаті України
​Змагання відбулися в Києві з 30 березня по 2 квітня. За підсумками чемпіонату спортсмени Харківської області здобули золоту та срібну медалі.
Харьковчанин 19 днів тому