Харків Мій Дім

Колишній директор лікарні у Харкові підозрюється у присвоєнні 1,9 мільйона гривень

Слідчі Харківського районного управління поліції №2 повідомили про підозру 75-річного колишнього директора комунального підприємства у присвоєнні 1,9 мільйона гривень.

За даними слідства, підозрюваний, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно призначив собі щомісячні премії з надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19.

З листопада 2020 року по лютий 2022 року підозрюваний щомісяця нараховував та виплачував собі премії у розмірі 300% від посадового окладу. Загальна сума отриманих ним премій становила близько 1,9 мільйона гривень.

При цьому підозрюваного не було віднесено до списку співробітників підприємства, залучених до надання медичної допомоги хворим на COVID-19, і не брав участі у наданні медичної допомоги. Підставою для виплати коштів були накази із формулюванням «доплата працівникам підприємства, які надавали медичну допомогу пацієнтам із хворобою COVID-19».

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті, за якою підозрюється колишній директор лікарні, передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

20:10